Toukokuun 4. päivänä kokoonnuttiin Eurooppasaliin keskustelemaan Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -hankkeen merkityksestä ja etenemisestä. Salillinen kuulijoita innostuivat silmin nähden europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen kertoessa siitä, miten tärkeää ihmisen hyvinvoinnille ovat lähiluonto ja kaikki ekosysteemipalvelut, joita Helsingin upea saaristo, rannat ja metsät voivat tarjota. Luonto ja meri ovat kansainvälisesti arvioiden Helsingissä ainutlaaatuisinta. Kansanedustaja Pertti Salolaisen omakohtaiset lapsuudenmuistot Helsingin luonnosta, ja syvä ymmärrys Keskuspuiston merkityksestä saivat kuulijan herkistymään.
Tilaisuudessa luettiin Läänintaiteilija Anu Miettisen ja taiteilija Jussi Heikkilän tervehdykset. Jussi Heikkilä kirjoittaa tervehdyksessään:  ” Historiallisen kulttuurimaiseman ja kaupunkiluonnon suojaaminen ja säilyttäminen on ensiarvoisen tärkeää. Kuvitelkaa kaupunkia vaikka ilman pieniä lehtoja, perhosniittyjä ja muita rauhoittumiselle ja luonnosta nauttimiselle suopeita paikkoja. Jos Amazonasia on verrattu maailman keuhkoiksi voidaan tässä Helsingin mittakaavassa kaupunkipuistoa verrata niin keuhkoiksi kuin sydämeksi. Turhaan viivyttelyyn ei mielestäni ole aikaa.”

Sirpa PIetikäinen ja Jukka-Pekka Flander juttusilla

Sirpa PIetikäinen ja Jukka-Pekka Flander juttusilla

Matti Lipponen Vuosaari-Seurasta kuvaili Itä-Helsingin arvokkaimpia luonto- ja kultuuriympäristöjä. Anu Soots ja Satu Sandström Eteläiset kaupunginosat ry:stä kantoivat huolta erityisesti merenrantojen pilaamisesta ja toivat esille rantojen valtavan merkityksen kaikille kaupunkilaisille ja koko kaupungille.

Valtuutetuista tilaisuuteen osallistuivat Jarmo Nieminen, Yrjö Hakanen ja Björn Måsson. Puheenvuoroissaan he korostivat monella tavalla kansallisen kaupunkipuiston merkitystä ja välttämättömyyttä. Puheenvuorot kirvoittivat vilkkaan ja innostuneen keskustelun. Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander avarsi osallistujien tietämystä kansallisen kaupunkipuiston perustamiseen liittyvistä asioista ja valoi uskoa siihen, että Helsinkiin voidaan saada syntymään upea kansallinen kaupunkipuisto.

Presidentti Tarja Halonen ehti myös pistäytyä Eurooppasalissa tukemassa kansalaisliikkeen ja valtuutettujen ponnisteluja.